Logo Universiteit Utrecht

Paard-en-Tijd

Dierenartsen

Op vrijdag 6 oktober vindt de dierenartsendag van het symposium plaats. Zoals iedere editie zullen alle specialismen u een update geven omtrent de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en interessante casuïstieken en is er uitgebreid tijd om weer bij te praten met collega’s op de gezellige monsterbaan beursvloer!

Met als thema paard en tijd kan het symposium natuurlijk niet voorbij gaan aan een aantal moderne diagnostische en therapeutische technieken. Denk hierbij aan het Q-horse systeem om kreupelheden te objectiveren, of neuromodulatie als therapiemogelijkheid voor headshakers. Vanuit de beeldvorming wordt u bijgepraat over de cases die we zien bij onderzoek met de staande CT.

Ontwikkelingen zijn er echter ook bij de behandeling van patiënten waar iedereen van oudsher al mee te maken krijgt. Zo bespreken we röntgenopnames van de ons allen bekende zandkolieker en diverse therapiemogelijkheden van maagulcera. Kortom, voor dierenartsen van alle tijden wat wils!

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het programma raden wij u aan het facebookevenement in de gaten te houden.

Inschrijven voor de dierenartsendag kost tot 1 augustus 150.-. Inschrijven kunt u via deze link. Minder dan 5 jaar afgestudeerd? Stuur dan een mail naar paardentijd@uu.nl, dan krijgt u 50 euro korting op het inschrijfgeld.